amit
a gasztronómiáról
gondolunk...
A minőségi étkezés egyfajta szertartás. Előfeltétele a nemes, jó minőségű alapanyag, amelyből a hozzáértő, avatott kéz szeretettel, odafigyeléssel, „lélekből” alkotja meg a tányérra és a pohárba valót. Ám valódi gasztronómiai élmény nem létezhet a szeretteinkkel együtt eltöltött, megszentelt idő nélkül...
A Tarányi Présházban azon dolgozunk, hogy páratlan panorámájú éttermünkben idilli környezetet teremtsünk a felejthetetlen találkozások, együttlétek felbecsülhetetlen pillanataihoz. Vendégeink kedvükre válogathatnak állandó, valamint hetente változó - friss, szezonális alapanyagokból megalkotott - étlapunkon a magyar és a nemzetközi gasztronómia legfinomabb, legnépszerűbb fogásai és saját specialitásaink között.
A borok terén szigorú lokálpatrióták vagyunk. A Tarányi Présház 1780 borlapján kizárólag a Szent György-hegy legkiválóbb borászainak remekművei közül válogattunk, s kínálatunkból nem hiányoznak a legnemesebb fehér- és vörösborok, de még a desszertborok sem.
A Tarányi Présház 1780 megújult környezetével, parkosított kertjével, újjáépített külső és belső tereivel - étteremként és kulturális találkahelyként - a legnagyobb örömmel vár mindenkit, aki e lélegzetelállító táj, a helyi borok, a gasztronómia, a Balaton és a megmentett, régi épületek szerelmese.