„Minden borban kis angyal lakik, aki, ha az ember a bort megissza, nem hal meg, hanem az emberben lakó megszámlálhatatlanul sok kis tündér és angyal közé kerül.”
Hamvas Béla

Tarányi Présház

1780 - 2020

240 év nagy idő. Éppen ennyi esztendeje áll a Szent György-hegy bazaltfundamentumán e ház - a Tóti-Lengyel, majd a Tarányi család egykori büszkesége -, amely látta még Mária Terézia uralkodásának utolsó napjait, döbbenten szemlélte II. József ámokfutását, látni vélte Sobrit, rajongott Csokonai, Berzsenyi és Arany költészetéért, lélekben együtt lobogott Petőfivel és a márciusi ifjakkal, megrendült Világosnál, majd a haza érdekében maga is kiegyezett, meghatódva csodálta a világszép Sissi - magyar királynévá - koronázását, és persze kissé féltékeny volt Füredre, amiért Jókai idős korára ott talált menedéket...
A szörnyű XX. századról azonban sohasem beszélt. Jó oka volt rá.
Az ezredforduló táján kis híján öröklétre szenderült, majd hosszú évek embert, s présházat próbáló erőfeszítései után - életének 240. évében, 2020 nyarára - újjászületett.

Isten éltesse és tartsa meg sokáig a Tarányi Présházat, s minden egyes lelket, aki e vaskos, elpusztíthatatlan történelmi falak között jobb emberré szeretne válni!

amit

a gasztronómiáról

gondolunk...

A minőségi étkezés egyfajta szertartás. Előfeltétele a nemes, jó minőségű alapanyag, amelyből a hozzáértő, avatott kéz szeretettel, odafigyeléssel, „lélekből” alkotja meg a tányérra és a pohárba valót. Ám valódi gasztronómiai élmény nem létezhet a szeretteinkkel együtt eltöltött, megszentelt idő nélkül...

A Tarányi Présházban azon dolgozunk, hogy páratlan panorámájú éttermünkben idilli környezetet teremtsünk a felejthetetlen találkozások, együttlétek felbecsülhetetlen pillanataihoz. Vendégeink kedvükre válogathatnak állandó, valamint hetente változó - friss, szezonális alapanyagokból megalkotott - étlapunkon a magyar és a nemzetközi gasztronómia legfinomabb, legnépszerűbb fogásai és saját specialitásaink között.

A borok terén szigorú lokálpatrióták vagyunk. A Tarányi Présház 1780 borlapján kizárólag a Szent György-hegy legkiválóbb borászainak remekművei közül válogattunk, s kínálatunkból nem hiányoznak a legnemesebb fehér- és vörösborok, de még a desszertborok sem.

A Tarányi Présház 1780 megújult környezetével, parkosított kertjével, újjáépített külső és belső tereivel - étteremként és kulturális találkahelyként - a legnagyobb örömmel vár mindenkit, aki e lélegzetelállító táj, a helyi borok, a gasztronómia, a Balaton és a megmentett, régi épületek szerelmese.

Dear Customers

We'd like to inform you that our pizza menu is only available on Saturdays and Sundays.

Napi ajánlat

Menu

Soups

Napi leves -
2.100
Consommé with vegetables, guinea fowl meat and liver stuffing
2.300
Tárkonyos borjúraguleves -
2.500

Starters

Tarányi kencék padlizsánkrém, füstölt pisztráng krém, antipasti
3.200
Libamájpástétom hagymalekvárral, brióssal
3.900

Mains

Mangalicaszűz zöldfűszeres bundában ecetes-hagymás burgonyasalátával
5.300
Fillet Steak zöldbors vagy whiskeys libamájmártással, sült zöldségekkel
10.900
Kemencés sült csülök sörrel pirított savanyú káposztával, fűszeres burgonyával
4.900
Tarányi Salad seasonal salad, pistachio vinaigrette, camorza cheese or grilled cicken breast
4.400
Rose Duck Breast erdei gyümölcsökkel, burgonyafánkkal
5.200
Tapolcai pisztrángfilé, parajos rizottóval
4.500
Fűszeres grillcsirke friss salátával
4.200
Penne all arrabiata -
3.600

Desserts

Chocolate lava cake with vanilla ice cream
1.900
Quark Dumplings édes tejföllel
1.900

Pizzák

Margherita
2.500
Caprese
3.200
Quattro Formaggi
3.200
Funghi
2.800
Prosciutto
3.200
Tarányi1780
3.300
Salame Piccante
3.300
Tonno
3.200
Extra feltét
600/feltét
Minden más
450/feltét

Wines

Szászi Birtok

Bio Sparkling Wine (1 dl | bottle)
1.100 | 7.700
Bio Rózsakő (1 dl | bottle)
900 | 6.300
Bio Cabernet Sauvignon Rosé (1 dl | bottle)
900 | 6.300
Bio Kabócás Welschriesling (1 dl | bottle)
1.200 | 8.400
Bio Zeus Late Harvest (1 dl | bottle)
1.200 | 8.400
Bio Pinot Noir (1 dl | bottle)
1.100 | 7.700

Gilvesy

Mogyorós Sauvignon Blanc (1 dl | bottle)
1.300 | 9.100
Tarányi Riesling (1 dl | bottle)
1.300 | 9.100
Váradi Furmint (1 dl | bottle)
1.300 | 9.100
Gilvesy Brut Nature Furmint Champagne (1 dl | bottle)
1.400 | 9.800

Nyári Pince

Pinot Grigio (1 dl | bottle)
1.100 | 7.700
Hárslevelű (1 dl | bottle)
1.200 | 8.400
House Wine (1 dl | 5 dl)
600 | 3.000
Chardonnay (1 dl | bottle)
1.100 | 7.700

2HA

Tabunello (1 dl | bottle)
1.500 | 10.500
Shiraz (1 dl | bottle)
1.200 | 8.400

Földi Bálint

Kéknyelű (1 dl | bottle)
1.200 | 8.400

Drinks

Soft Drinks

"Must" Grape Juice (2 dl)
600
Soda (5 dl | 1l)
400 | 800
Lemonade (3 dl | 1l)
800 | 2.000
"Mustfröccs" Grape Juice with Soda (4dl)
750
Vis Vitalis still water
800 | 1.500
"Almafröccs" Applejuice with soda (3 dl)
800
"Szörp" Syrup+Soda (eldelflower/Holunder, raspberry,/ Himbeere,ginger/Ingver levander / Lavandel) (3 dl | 1l)
800 | 2.000

Beertailor Beers

Pécsi Prémium Láger Draft
590 | 990
Paulaner Lager 0,00%
1.200
Pilsen, Ipa, Cherry (0,33l)
1.200

Coffe&Tee

Ristretto
800
Espresso
800
Doppio
1.400
Espresso Macchiato
800
Tee (black/schwarz,green/grün,fruit/frucht)
1.100
Capuccino
1.000
Lungo
800
Latte Macchiato
1.000

Cocktails/ Spritz's

Lavender Spritz
1.800
Aperol Spritz
1.600
Negroni
1.600
Gin&Tonic (Hendrick's&Fever Tree)
2.100

Spirits

Glenlivet 15y (4 cl)
2.200
Diplomatico (4 cl)
1.800
Bencés Bitter Liqueur (4 cl)
1.800
Stolichnaya (4 cl)
1.200
Hendricks (4 cl)
1.400
Hennessy VSOP (4 cl)
2.200

Reneszánsz Pálinkaház Schnapps

Irsai Törköly (2cl | 4 cl)
950 | 1.900
Blackthorn (2 cl | 4 cl)
1.100 | 2.200
Apricot (2cl | 4 cl)
850 | 1.700
Plum (2cl | 4 cl)
850 | 1.700

Programok

Nyitvatartás

FROM MONDAY UNTIL FRIDAY AND SUNDAY
12.00 - 21.00
KITCHEN
12.00 - 20.00

SATURDAY
12.00 - 22.00
KITCHEN
12.00 - 21.00

Cím

Szent György-hegy
hrsz: 869 Hegymagas 8265

Telefon

+36 20 413 9582