„Minden borban kis angyal lakik, aki, ha az ember a bort megissza, nem hal meg, hanem az emberben lakó megszámlálhatatlanul sok kis tündér és angyal közé kerül.”
Hamvas Béla

Tarányi Présház

1780 - 2020

240 év nagy idő. Éppen ennyi esztendeje áll a Szent György-hegy bazaltfundamentumán e ház - a Tóti-Lengyel, majd a Tarányi család egykori büszkesége -, amely látta még Mária Terézia uralkodásának utolsó napjait, döbbenten szemlélte II. József ámokfutását, látni vélte Sobrit, rajongott Csokonai, Berzsenyi és Arany költészetéért, lélekben együtt lobogott Petőfivel és a márciusi ifjakkal, megrendült Világosnál, majd a haza érdekében maga is kiegyezett, meghatódva csodálta a világszép Sissi - magyar királynévá - koronázását, és persze kissé féltékeny volt Füredre, amiért Jókai idős korára ott talált menedéket...
A szörnyű XX. századról azonban sohasem beszélt. Jó oka volt rá.
Az ezredforduló táján kis híján öröklétre szenderült, majd hosszú évek embert, s présházat próbáló erőfeszítései után - életének 240. évében, 2020 nyarára - újjászületett.

Isten éltesse és tartsa meg sokáig a Tarányi Présházat, s minden egyes lelket, aki e vaskos, elpusztíthatatlan történelmi falak között jobb emberré szeretne válni!

amit

a gasztronómiáról

gondolunk...

A minőségi étkezés egyfajta szertartás. Előfeltétele a nemes, jó minőségű alapanyag, amelyből a hozzáértő, avatott kéz szeretettel, odafigyeléssel, „lélekből” alkotja meg a tányérra és a pohárba valót. Ám valódi gasztronómiai élmény nem létezhet a szeretteinkkel együtt eltöltött, megszentelt idő nélkül...

A Tarányi Présházban azon dolgozunk, hogy páratlan panorámájú éttermünkben idilli környezetet teremtsünk a felejthetetlen találkozások, együttlétek felbecsülhetetlen pillanataihoz. Vendégeink kedvükre válogathatnak állandó, valamint hetente változó - friss, szezonális alapanyagokból megalkotott - étlapunkon a magyar és a nemzetközi gasztronómia legfinomabb, legnépszerűbb fogásai és saját specialitásaink között.

A borok terén szigorú lokálpatrióták vagyunk. A Tarányi Présház 1780 borlapján kizárólag a Szent György-hegy legkiválóbb borászainak remekművei közül válogattunk, s kínálatunkból nem hiányoznak a legnemesebb fehér- és vörösborok, de még a desszertborok sem.

A Tarányi Présház 1780 megújult környezetével, parkosított kertjével, újjáépített külső és belső tereivel - étteremként és kulturális találkahelyként - a legnagyobb örömmel vár mindenkit, aki e lélegzetelállító táj, a helyi borok, a gasztronómia, a Balaton és a megmentett, régi épületek szerelmese.

Dear Customers

We'd like to inform you that our pizza menu is only available on Saturdays and Sundays.

Napi ajánlat

Menu

Soups

Daily Soup Tägliche Suppe
2.100
Brokkolicremesuppe mit Camembert -
2.100
Kalbsragoutsuppe mit Estragon, Gemüse und Obers -
2.500
Consommé with vegetables, guinea fowl meat and liver stuffing
2.300

Starters

Tarányi kencék padlizsánkrém, füstölt pisztráng krém, antipasti
3.200
GänseleberpasteteBalzsamecetes hagymalekvárral, brióssal Zwiebelmarmelade und Brioche
3.900
Mangalica Rilette
3.200

Mains

Fillet Steak zöldbors vagy pármai sonkás zsályás mártással, grillezett zöldségekkel
10.900
Mangalicaszűz zöldfűszeres bundában ecetes-hagymás burgonyasalátával
5.300
Kemencés sült csülök sörrel pirított savanyú káposztával, fűszeres burgonyával
4.900
Tarányi Salad seasonal salad, pistachio vinaigrette, camorza cheese or grilled cicken breast
4.400
Rose Duck Breast erdei gyümölcsökkel, burgonyafánkkal
5.200
Tapolcai pisztrángfilé, parajos rizottóval
4.500
Fűszeres grillcsirke friss salátával
4.200
-
5.300
Angus Hamburger
4.800
Csicseriborsó Burger
3.200
Gebackene Hähnchen Brust oder Tofu
3.900

Desserts

- -
1.900
Chocolate lava cake with vanilla ice cream
1.900
Quark Dumplings édes tejföllel
1.900

Pizzák

Margherita
2.500
Caprese
3.200
Quattro Formaggi
3.200
Funghi
2.800
Prosciutto
3.200
Tarányi1780
3.300
Salame Piccante
3.300
Tonno
3.200
Extra feltét
600/feltét
Minden más
450/feltét

Wines

Szászi Birtok

Bio Sparkling Wine (1 dl | bottle)
1.100 | 7.700
Bio Rózsakő (1 dl | bottle)
900 | 6.300
Bio Cabernet Sauvignon Rosé (1 dl | bottle)
900 | 6.300
Bio Kabócás Welschriesling (1 dl | bottle)
1.200 | 8.400
Bio Zeus Late Harvest (1 dl | bottle)
1.200 | 8.400
Bio Pinot Noir (1 dl | bottle)
1.100 | 7.700

Nyári Pince

House Wine (1 dl | 5 dl)
600 | 3.000
Chardonnay (1 dl | bottle)
1.100 | 7.700
Pinot Grigio (1 dl | bottle)
1.100 | 7.700
Hárslevelű (1 dl | bottle)
1.200 | 8.400

2HA

Shiraz (1 dl | bottle)
1.200 | 8.400
Tabunello (1 dl | bottle)
1.500 | 10.500

Gilvesy

Tarányi Riesling (1 dl | bottle)
1.300 | 9.100
Gilvesy Brut Nature Furmint Champagne (bottle)
10.800
Mogyorós Sauvignon Blanc (1 dl | bottle)
1.300 | 9.100

Földi Bálint

Kéknyelű (1 dl | bottle)
1.200 | 8.400

Drinks

Soft Drinks

"Mustfröccs" Grape Juice with Soda (4dl)
750
Vis Vitalis still water
800 | 1.500
"Almafröccs" Applejuice with soda (3 dl)
800
"Szörp" Syrup+Soda (eldelflower/Holunder, raspberry,/ Himbeere,ginger/Ingver levander / Lavandel) (3 dl | 1l)
800 | 2.000
"Must" Grape Juice (2 dl)
600
Soda (5 dl | 1l)
400 | 800
Lemonade (3 dl | 1l)
800 | 2.000

Beertailor Beers

Pécsi Prémium Láger Draft
590 | 990
Paulaner Lager 0,00%
1.200
Pilsen, Ipa, Cherry (0,33l)
1.200

Coffe&Tee

Ristretto
800
Espresso
800
Doppio
1.400
Tee (black/schwarz,green/grün,fruit/frucht)
1.100
Capuccino
1.000
Lungo
800
Espresso Macchiato
800
Latte Macchiato
1.000

Cocktails/ Spritz's

Gin&Tonic (Hendrick's&Fever Tree)
2.600
Lavender Spritz
2.200
Aperol Spritz
2.200
Negroni
2.800

Spirits

Glenlivet 15y (4 cl)
2.500
Diplomatico (4 cl)
2.200
Bencés Bitter Liqueur (4 cl)
2.200
Stolichnaya (4 cl)
1.500
Carolans (4cl)
1.500
Hendricks (4 cl)
1.900
Hennessy VSOP (4 cl)
2.500

Reneszánsz Pálinkaház Schnapps

Irsai Törköly (2cl | 4 cl)
950 | 1.900
Blackthorn (2 cl | 4 cl)
1.100 | 2.200
Apricot (2cl | 4 cl)
850 | 1.700
Plum (2cl | 4 cl)
850 | 1.700

Programok

Nyitvatartás

FROM MONDAY UNTIL FRIDAY AND SUNDAY
12.00 - 22.00
KITCHEN
12.00 - 21.00

SATURDAY
12.00 - 22.00
KITCHEN
12.00 - 21.00

Cím

Szent György-hegy
hrsz: 869 Hegymagas 8265

Telefon

+36 20 413 9582